Susitytöt ja mielenosoittajat vaativat Suomen susien pelastamista – Ministeriö kieltäytyi ottamasta vastaan susien joulurauhan julistusta

Luonto-Liiton järjesti tänään Helsingissä mielenilmauksen Suomen susien pelastamiseksi sadan mielenosoittajan voimin. Kolmen sepän aukiolta käynnistyneen mielenosoituksen aluksi vartalomaalauksiin sonnustautuneet susitytöt viuhahtivat purevaa tuulta uhmaten susien suojelun puolesta.

Kynttiläsaattueessa maa- ja metsätalousministeriölle edennyt mielenilmaus sai päättäjiltä nihkeän vastaanoton. Kirjailija Antti Nylénin kirjoittamaa susien joulurauhan julistusta ei suostuttu ottamaan vastaan ministeriössä ja Luonto-Liiton edustajaa pyydettiin poistumaan ministeriön kirjaamosta.

“Lauloimme kuitenkin ministerille joululauluja ja toivotimme hyvää joulua ministeriön ulkopuolelta. Lisäksi huusimme kolminkertaisen eläköön-huudon Suomen susille”, Luonto-Liiton susikampanjavastaava Aura Yliselä sanoo.

1.12. julkaistun Suomen lajien uhanalaisuusselvityksen mukaan susi on maassamme erittäin uhanalainen laji, ja sen suurin uhka on laiton metsästys. Suomen susikanta on Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitoksen arvion mukaan noin 150–160 yksilöä. Kanta on romahtanut muutaman vuoden aikana noin sadalla yksilöllä.

Luonto-Liitto toimii suurpetojen puolesta Salakaadot seis -kampanjallaan. Kampanjassa vaaditaan maa- ja metsätalousministeriöltä sudenkaatolupien jäädyttämisen lisäksi mm. petovahinkojen ennaltaehkäisyn tehostamista. Kampanjaa tukee yli 50 tunnettua suomalaista, ja sen vetoomuksen on allekirjoittanut jo yli 1000 henkilöä. Kampanjan tukijat ja vetoomus löytyvät verkosta: salakaadotseis.fi

Mielenosoituksen järjestivät Luonto-Liiton susiryhmä sekä Lush Finland Oy.

Lisätietoja:

Kuvia mielenosoituksesta ja Antti Nylénin kirjoittama susien joulurauhan julistus
http://www.salakaadotseis.fi/medialle

Videomateriaalia mielenosoituksesta
http://www.youtube.com/watch?v=KIE-6ONnwVY

Aura Yliselä
Susikampanjavastaava
Luonto-Liitto
aura.ylisela[at]luontoliitto.fi, puh. 044 516 6227

Niina Kalavainen
Pr Manager
Lush Finland Oy
pr[at]lush.fi, puh. 040 846 2641

Kampanjan nettisivut
http://www.salakaadotseis.fi

Luonto-Liiton susiryhmä
http://www.luontoliitto.fi/susiryhma

Lush Finland Oy
http://www.lush.fi